Fokus

Gruško: NATO dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

22:10

Gruško: NATO dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme
Aleksandar Gruško - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško rekao je da NATO veoma dobro zna koje vojno-tehničke mere Rusija može da preduzme ukoliko se odbaci inicijativa Moskve o bezbednosnim garancijama 

On je, u intervjuu za dnevnik "Komersant"', dodao da Rusija nikome ne preti, i da je pozicija ove zemlje "jasna".

"Naša pozicija je jasna i mi smo je nedvosmisleno artikulisali. Sada čekamo na isti takav iskren odgovor. Ne prikrivamo mogućnosti koje su nam na raspolaganju i ponašamo se veoma transparentno", rekao je Gruško, prenosi TASS.

On je ponovio stav Moskve da se konačna odluka donese tek nakon što SAD pošalju svoj "odgovor u pisanoj formi".

Ranije danas, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je u intervjuu za CNN rekao da NATO nije nikakav "golub mira" i ponovio da Rusija želi kompromisno rešenje koje će biti utemeljeno na zahtevima Moskve.

On je istakao da Rusija ima pravo na sopstvene odluke o raspoređivanju oružja na svojoj teritoriji, ali prema oceni CNN, isto to ne želi da dopusti Ukrajini. U prethodnom razgovoru sa novinarom TASS o razmeštanju ruskih raketa na Kubi i u Venecueli, Peskov je predočio da se ne sme zaboraviti na suverenitet ovih država Latinske Amerike.

"Što se tiče Latinske Amerike, svi moramo da budemo svesni i ne smemo da zaboravimo da postoje suverene države", poručio je portparol Kremlja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet