Fokus

Severna Koreja potvrdila poslednji u nizu raketnih testova

Komentari

Autor: Tanjug

17/01/2022

-

23:41

Severna Koreja potvrdila poslednji u nizu raketnih testova
Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP - Copyright Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severna Koreja je preko državnih medija potvrdila da je danas lansirala taktičke navođene rakete kratkog dometa.

U izveštaju državne agencije KCNA se kaže da je reč o poslednjem u nizu raketnih testova koji su ukazali na razvoj severnokorejskog raketnog programa, prenosi Rojters.

Izveštaj KCNA je usledio dan nakon što je vojska Južne Koreje saopštila da je Severna Koreja lansirala dve balističke rakete kratkog dometa s aerodroma u glavnom gradu Pjongjangu.

Agencija KCNA je izvestila i da je severnokorejska Akademija odbrambenih nauka izvela testiranje taktičkih navođenih raketnih projektila kratkog dometa sa zapada zemlje i potvrdila da je precizno pogođena meta na jednom ostrvu nadomak istočne obale Severne Koreje.

"Probna raketna paljba je imala za cilj posebnu procenu taktičkih sposobnosti navođene rakete i preciznost tog raketnog sistema (kratkog dometa)", navodi se u zvanicnom saopštenju koje je prenela KCNA.

Severnokorejske vlasti su saopštile da su testiranjem rakete kratkog dometa "potvrđene preciznost, pouzdanost i efikasnost ovog sistema naoružanja koji je u fazi proizvodnje".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet