Fokus

Kim Džong Un se pojavio u javnosti posle mesec dana

Komentari

Autor: Tanjug

05/06/2021

-

08:16

Kim Džong Un se pojavio u javnosti posle mesec dana
Kim Džong Un se pojavio u javnosti posle mesec dana - Copyright Tanjug/ Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

veličina teksta

Aa Aa

Severnokorejski lider Kim Džong Un je danas vodio sednicu vladajuće Radničke partije, što je njegovo prvo pojavljivanje u javnosti nakon mesec dana, javio je AP.

Državna agencija KCNA je navela da je Kim izražio zahvalnost jer su brojni radovi ubrzani zahvaljujući "ideološkom entuzijazmu i borbenom duhu", koje su pokazali partija i članovi.

On je dodao da se moraju popraviti određene stvari i pozvao je da se održi sednica Centralnog komiteta Radničke partije kako bi se sagledala državna politika za prvu polovinu 2021. godine.

Sednica bi trebalo da se održi u prvoj polovini ovog meseca.

Podsetimo, lider Severne Koreje nije se pojavio na događaju posle kongresa Generalne federacije trgovinske unije Koreje (GFTUK) koji je održan u Pjongjangu prošle nedelje, a pre današnje sednice on se poslednji put pojavio u javnosti 6. maja.

GFTUK se smatra jednim od najvažnijih događaja Radničke partije Severne Koreje, na kojima se potvrđuje sprovođenje pravila i ideologije države, te je pažnju izazvalo što se Kim Džong Un prvi put nije pojavio na događaju takvog značaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet