Fokus

Pentagon izvestio o protivterorističkoj akciji na severozapadu Sirije: "Misija je bila uspešna"

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2022

-

09:19

Pentagon izvestio o protivterorističkoj akciji na severozapadu Sirije: "Misija je bila uspešna"
Pentagon izvestio o protivterorističkoj akciji na severozapadu Sirije: "Misija je bila uspešna" - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Američke snage za specijalne operacije danas su uspešno izvele protivterorističku akciju na severozapadu Sirije, saopštio je Pentagon, dodajući da u napadu nije bilo američkih žrtava.

S druge strane, stanovnici severozapadnog sirijskog grada Atmea i pobunjenici koji se bore protiv sirijske vlade, tvrde da ima nekoliko civilnih žrtava u dvosatnoj operaciji, navodeći da je napad verovatno bio usmeren na jednog džihadistu koji je navodno povezan sa Al Kaidom, prenosi agencija Rojters.

"Snage za specijalne operacije SAD pod kontrolom Centralne komande SAD izvele su protivterorističku misiju u severozapadnoj Siriji. Misija je bila uspešna", naveo je u saopštenju sekretar za štampu Pentagona DŽon Kirbi.

“Nije bilo američkih žrtava. Više informacija će biti dato čim budu dostupne“, dodaje se u saopštenju.

Stanovnici Atmea su naveli da se racija dogodila oko ponoći u gusto naseljenoj oblasti u blizini granice sa Turskom, gde desetine hiljada raseljenih Sirijaca žive u improvizovanim kampovima ili prenaseljenim stambenim jedinicama.

Jedan stanovnik je rekao da je nekoliko ljudi poginulo u napadu, dok drugi kaže da su spasioci iz ruševina višespratnice izvukli najmanje 12 tela, uključujući decu i žene.

Stanovnici i pobunjenički izvori tvrde da je nekoliko helikoptera sletelo u blizini Atmea u provinciji Idlib, poslednjoj velikoj enklavi koju drže pobunjenici koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara al-Asada, a eksplozije su se čule u blizini kuće jednog stranog džihadiste.

Džihadista za koga se sumnja da je meta je, u trenutku racije, bio sa svojom porodicom, rekao je jedan neimenovani pobunjenički zvaničnik.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet