Fokus

Poljanski: Kijev nastavlja granatiranje Donbasa, gde je reakcija SAD

Komentari

Autor: Tanjug

05/02/2022

-

19:43

Poljanski: Kijev nastavlja granatiranje Donbasa, gde je reakcija SAD
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije pri Ujedinjenim nacijama, Dmitrij Poljanski, skrenuo je danas pažnju SAD na činjenicu da ukrajinska vojska nastavlja granatiranje stambenih područja u Donbasu i upitao zašto se Vašington ne oglašava povodom toga.

"Dok Zapad nastavlja da se bavi navodnim ruskim planovima za napad na Ukrajinu, ukrajinska vojska otvoreno nastavlja svoje rutinsko granatiranje stambenih naselja i ubija i osakaćuje civile bezobrazno kršeći Minske sporazume. Gde je reakcija američkog ambasadora u UN ?", poručio je na Tviteru Poljanski, prenosi TASS.

Zapad i Kijev već duže vreme objavljuju informacije o potencijalnoj invaziji Rusije na Ukrajinu, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov okarakterisao je ove tvrdnje kao "prazne i neutemeljene", koje služe kao trik za eskalaciju tenzija, ističući da Rusija nije nikome pretnja.

Peskov, međutim, nije isključio mogućnost provokacija koje imaju za cilj opravdanje ovakvih navoda i upozorio je da će pokušaji upotrebe vojne sile za rešavanje krize na jugoistoku Ukrajine imati ozbiljne posledice, navodi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet