Fokus

Policija Otave: Zaplenili smo hiljade litara goriva i uklonili tanker za naftu, značajno opao broj demonstranata

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

08:39

Policija Otave: Zaplenili smo hiljade litara goriva i uklonili tanker za naftu, značajno opao broj demonstranata
Tanjug/AP/Nathan Denette - Copyright Tanjug/AP/Nathan Denette

veličina teksta

Aa Aa

Policija u Otavi je saopštila da je, u okviru akcije za okončanje 11-dnevnog protesta protiv kovid mera, zaplenila hiljade litara goriva i uklonila tanker za naftu, kao i da je značajno opao broj demonstranata i kamiona na ulicama.

Protesti, koji već danima blokiraju Otavu, uglavnom su do sada protekli mirno, ali su rezultirali time da kanadski sud juče donese privremenu meru zabrane demonstrantima da trube u centru grada, podseća agencija Rojters.

Takozvani “Konvoj slobode”, koji čine kamiondžije i drugi vozači, počeo je kao protest protiv obavezne vakcinacije za kanadske kamiondžije, ali se vrlo brzo pretvorio u opšti javni protest protiv antikovid mera i vlade premijera Džastina Trudoa.

Međutim, šef policije Otave Piter Sloli je izjavio danas da su aktivnosti demonstranata smanjene i da je policija proteklog vikenda izbrojala 1.000 kamiona i 5.000 demonstranata, što je pad u odnosu na 3.000 kamiona i između 10-15.000 demonstranata koliko je registrovano prošlog vikenda.

Kanađani su uglavnom sledili vladine zdravstvene mere i skoro 79 odsto populacije je dobilo dve doze vakcine, navodi Rojters.

Međutim, kanadski sud je juče, povodom grupne tužbe žitelja kanadske prestonice, izdao desetodnevnu zabranu kojom se sprečava da ljudi trube u centru Otave.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet