Fokus

Lavrov: Ukrajinska kriza može da se reši diplomatskim sredstvima, nisu iskorišćene sve prilike za dijalog

Komentari

Autor: Tanjug, Fonet

14/02/2022

-

15:56

Lavrov: Ukrajinska kriza može da se reši diplomatskim sredstvima, nisu iskorišćene sve prilike za dijalog
Sergej Lavrov i Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da se ukrajinska kriza može rešiti diplomatskim sredstvima i pradlaže predsedniku Vladimiru Putinu da Moskva da tim putem nastavi u nastojanju da dobije bezbednosne garancije od Zapada.

Lavrov je rekao Putinu da su Sjedinjene Države iznele konkretne predloge za smanjenje vojnih rizika, ali je ukazao da odgovori Evropske unije i NATO nisu bili zadovoljavajući, prenosi Rojters.

Ruski šef diplomatije poručio je da postoji šansa da se ukrajinska kriza reši diplomatskim sredstvima.

Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin

 

"Nisu iskorišćene sve prilike za dijalog," rekao je Lavrov, preneo je RFI.

Zapadne sile strahuju da bi Rusija mogla da izvrši invaziju na Ukrajinu, dok je Moskva sa druge strane, više puta odbacila da to planira.

Putin: Širenje NATO na istok beskonačno i veoma opasno

Nakon sastanka sa šefom diplomatije, predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je da je širenje NATO na istok "beskonačno i veoma opasno".

Putin je rekao da bi ministarstvo spoljnih poslova Rusije trebalo da iznese svoje stavove o odgovorima koje je Rusija dobila na predloge upućene američkim kolegama u Vašingtonu i kolegama iz NATO u Briselu, a koji se odnose na bezbednosna pitanja u Evropi, prenosi TASS.

Razgovarajući sa Lavrovim, Putin je tražio mišljenje ministarstva inostranih poslova Rusije i o odgovorima Zapada na zabrinutost Rusije u vezi s "beskonačnim i veoma opasnim širenjem NATO na istok" na račun bivših republika Sovjetskog Saveza, uključujući i Ukrajinu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet