Fokus

Bajden i Makron o spremnosti Zapada da Moskvi nametnu teške posledice: Proveriti rusku objavu o povlačenju dela snaga

Komentari

Autor: Tanjug

16/02/2022

-

07:26

Bajden i Makron o spremnosti Zapada da Moskvi nametnu teške posledice: Proveriti rusku objavu o povlačenju dela snaga
Džozef Bajden i Emanuel Makron - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Američki predsednik Džozef Bajden i francuski predsednik Emanuel Makron u telefonskom razgovoru potvrdili su podršku diplomatskom putu u ukrajinskoj krizi, i složili se da je potrebno "proveriti" objavu Moskve o početku povlačenja ruskih snaga oko granica sa Ukrajinom.

Kako je saopštila Bela kuća, dvojica predsednika su u utorak razgovarala i o spremnosti Zapada da se Moskvi nametnu "teške posledice" zbog njenog vojnog jačanja na granici sa Ukrajinom, prenosi Rojters.

Makron i Bajden složili su se u telefonskom razgovoru da je potrebno "proveriti" rusku objavu o početku povlačenja ruskih snaga oko granica sa Ukrajinom, koju su inače ocenili kao "prvi ohrabrujući signal", saopštila je Jelisejska palata, prenosi Gardijan.

Kako je navedeno iz francuskog predsedništva, u razgovoru koji je trajao oko jedan sat, dvojica lidera takođe su potvrdila da ostaju u potpunoj koordinaciji prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Rusija je u utorak saopštila da se deo njenih trupa vraća u baze nakon vežbi u blizini Ukrajine, a američki predsednik Bajden tokom obraćanja novinarima naglasio je da još postoji mogućnost ruskog napada i da izveštaje o povlačenju dela ruskih trupa sa rusko-ukrajinske granice, SAD još nisu potvrdile.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet