Fokus

Blumberg: SAD razmatraju sankcije Rosatomu, glavnom dobavljaču goriva i tehnologije za elektrane širom sveta

Komentari

Autor: Tanjug

09/03/2022

-

23:01

Blumberg: SAD razmatraju sankcije Rosatomu,  glavnom dobavljaču goriva i tehnologije za elektrane širom sveta
Blumberg: SAD razmatraju sankcije Rosatomu, glavnom dobavljaču goriva i tehnologije za elektrane širom sveta - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Sjedinjene Američke Države razmatraju uvođenje sankcija ruskoj državnoj kompaniji za atomsku energiju Rosatomu, izvestio je Blumberg pozivajući se na izvore koji su upoznati sa ovom temom.


Kako se navodi u izveštaju Blumberga, konačna odluka nije doneta, a Bela kuća se konsultuje sa nuklearnom industrijom o potencijalnom uticaju uvođenja sankcija ruskoj državnoj kompaniji za atomsku energiju, koja je glavni dobavljač goriva i tehnologije za elektrane širom sveta, prenosi Rojters.

Kako je naveo Blumberg, nije još uvek jasno šta bi uvođenje sankcija značilo za američke nuklearne elektrane i uvoznike goriva.

Izvor upoznat sa ovim pitanjem rekao je za Rojters u utorak da zabrana američkog predsednika DŽozefa Bajdena na američki uvoz ruske nafte i drugih energenata ne uključuje zabranu uvoza uranijuma za nuklearne elektrane.

Rusku proizvodnju uranijuma kontroliše Rosatom, a kompanija je važan izvor prihoda za Moskvu, navodi britanska agencija.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet