Fokus

Pronađen motor aviona koji se u ponedeljak srušio u Kini, vremenski uslovi otežavaju istragu

Komentari

Autor: Tanjug

24/03/2022

-

08:27

Associated Press

veličina teksta

Aa Aa

Tokom pretrage i spasilačke akcije u južnom kineskom regionu Gvangsi danas je pronađen motor koji je pripadao avionu kompanije "Čajna istern erlajnsa", koji se srušio u ponedeljak, saopštila je kineska državna televizija.

Avion "boing 737-800" sa dva motora napravio ne CFM Internešnl, što je zajednički poduhvat američkog "Dženeral elektriksa" i francuskog "Safrana", prenosi Rojters.

Avion je leteo na visini od 8.800 metara kada se iznenada srušio u ponedeljak, u 14.20 po lokalnom vremenu, nedaleko od grada Vučou. U avionu je bilo 123 putnika i devet članova posade.

Profimedia

 

Takođe, juče je pronađena i crna kutija aviona.

Snimač je toliko oštećen da nije moglo da se precizira da li je to snimač podataka o letu (FDR) ili snimač glasa u pilotskoj kabini (CVR), prenosi AP. Navodi se i da je pre poletanja, Boing 737-800 prošao inspekciju i da je bio u ispravnom stanju, kao i da su zdravlje i iskustvo pilota ispunili sve uslove.

Mao Janfeng, direktor odeljenja za istrage nesreća Uprave za civilno vazduhoplovstvo Kine, rekao je na konferenciji za novinare da se ulažu veliki napori da se pronađe druga crna kutija.

Kiša koja pada na jugu Kine dodatni je izazov sa kojim se suočavaju kineski istražitelji koji koriste ručne alate, dronove i pse tragače u pokušaju da otkriju zašto se putnički avion sa 132 ljudi ove nedelje srušio u udaljenom planinskom području.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet