Fokus

Novi detalji pucnjave u Čikagu u kojoj je ubijen Srbin: Napadač ušao u tri kompanije, policija pretresla njegovu sobu

Komentari

Autor: NBC Chicago, CBS news, Fox 23

24/03/2022

-

12:46

Novi detalji pucnjave u Čikagu u kojoj je ubijen Srbin: Napadač ušao u tri kompanije, policija pretresla njegovu sobu
Novi detalji pucnjave u Čikagu u kojoj je ubijen Srbin: Napadač ušao u tri kompanije, policija pretresla njegovu sobu - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Dan nakon pucnjave u predgrađu Čikaga u kojoj je ubijen Srbin N.M. policija rasvetljava detalje ovog slučaja. Ubica, koji je kasnije sebi oduzeo život, tog dana ušao je u tri kompanije u kompleksu Bar Ridž u kojima je ranije bio zaposlen.

Policija je napadača identifikovala i objavila da se radi o Džeremiju Spejseru iz Arkanzasa. On je jednu osobu, Srbina N.M. za kojeg se navodi da mu je bio šef, ubio, dok je žensku osobu koja je radila u kompaniji ranio, preneo je sajt CBSnews.

Još uvek se ispituju motivi za ovaj čin, ali postoje indicije da je napadač prethodno bio u sukobu sa šefom. Očevici su naveli da je vrlo dramatično sve izgledalo, dok je vlasnik treće kompanije rekao da je zbog ranijeg odlaska sa posla sačuvao sebi život.

Na meti bili vlasnici tri kompanije

Spajser je radio oko nedelju dana kao vozač kamiona za firmu  "Vinner's Freight".

Prema navodima policije, Spajser je ušao u kancelariju ove firme u utorak popodne i ispalio dva hica u šefa N.M. koji je preminuo na putu do bolnice.

Napadač je potom ušao u drugu kancelariju u istoj zgradi i ispalio tri hica, kada je ranio ženu koja još uvek nije identifikovana. Ona se nakon operacije nalazi na intenzivnoj nezi, piše CBSnews.

Međutim, Spajser je potom otišao i u treću firmu pod nazivom "Exit Corporation" i zahtevao da vidi šefa, koji nije bio tamo. U tom trenutku, Spajeser je izašao.

Policija je odbila da govori o motivu, ali je zamenik policije Bar Ridža Mark Loftus rekao da je postojao sukob oko isporučivanja drugog kontigenta tereta i da mu je šef pretio otkazom, prenosi NBCChicago.

Spajser je boravio motelu La Kvinta Inn u Viloubruku, koji je, kako se navodi, popularno mesto za vozače kamiona. Policija je pretresla njegovu sobu u kojoj je pronađena prazna futrola za pištolj, prenosi Fox32. Policija takođe još uek proverava da li je legalno posedovao pištolj.

"Ništa nije imao u Ilinoisu, a još nismo utvrdili za Arkanzas", rekao je zamenik šefa policije Bar Ridža, Mark Loftus.

Vlasnik firme "Exit", ukojoj je Spajser ranije radio je nakon ove pucnjave rekao da je već otišao sa posla, a da bi u suprotnom on bio treća meta.

Kako je rekao za CBS, on je u teretanu tog dana otišao 20 minuta ranije. On je dodao da je uvek mislio da će mu teretana spasiti život, ali ne na ovaj način. Takođe, vlasnik preduzeća "Exit" je rekao da je skoro odmah znao da je angažovanje Spajsera bila "greška", jer je Spajser delovao rasejano.

Jedan od svedoka pucnjave Majk Maltis ranije je rekao za NBC Chicago da se sve desilo na parkingu ispred poslovne zgrade.

"Trčali su po parkingu kao izbezumljeni. Prvo je jedna osoba trčala okolo i govorila 'ubio me je, upucao me je'. Kada je druga osoba izašla, ponovila je istu stvar", rekao je Majk za NBC Chicago.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet