Fokus

Eksplodirali šahtovi na Tajms skveru - požar u podzemlju izazvao paniku među prolaznicima

Komentari

Autor: Euronews Srbija, CBS

11/04/2022

-

11:15

Eksplodirali šahtovi na Tajms skveru - požar u podzemlju izazvao paniku među prolaznicima
Eksplodirali šahtovi na Tajms skveru - požar u podzemlju izazvao paniku među prolaznicima - Copyright Twitter/@LisaRoznerTV, @bdball

veličina teksta

Aa Aa

Gomila uplašenih turista pobegla je sa Tajms skvera u Njujorku nakon što su se čule tri jake eksplozije iz šahtova, koje su bile uzrokovane požarom.

Kako CBS javlja, zvaničnici su otkrili da je incident u 43. Zapadnoj ulici uzorkovan povišenim nivoom ugljen-monoksida. Dok su vatrogasci radili na gašenju požara, iz njih je izlazio dim.

"Kada sam video vatru počeo sam da bežim, policajci su vikali da treba da se povučem. Jedan od šahtova je eksplodirao u mojoj blizini", rekao je očevidac za CBS.

Energetska kompanija "Kon Edison" saopštila je da je uzrok eksplozije kvar na podzemnim kablovima. Kako su dodali, potrošači zbog toga nisu ostali bez struje, niti je bilo oštećenja imovine, prenosi "Njujork post".

"Možemo da potvrdimo da je eksplodirao šaht na području Tajms skvera. Naše ekipe su na terenu, nemamo informacija o tome da je neko povređen", navode iz kompanije.

Vatrogasci su iz predostrožnosti evakuisali ljude, a iz "Kon Edisona" kažu da požar nije uzrokovao nestatak struje.

Snimci koji su se pojavili na društvenim mrežama pokazuju veliki broj građana Njujorka, kao i turista, koji uspaničeno beže sa jedne od najposećenijih turističkih lokacija u gradu. Područje na kojem su se dogodile eksplozije, privremeno je zatvoreno zbog istrage koja je u toku.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet