Fokus

U Meksiku pronađena još dva tela novinara, od početka godine ubijeno njih 11

Komentari

Autor: Tanjug

10/05/2022

-

10:01

U Meksiku pronađena još dva tela novinara, od početka godine ubijeno njih 11
U Meksiku pronađena još dva tela novinara, od početka godine ubijeno njih 11 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Dok su se meksički novinari pripremali da protestuju zbog prošlonedeljnih ubistava njihovih kolega, stigla je vest da su još dvojica novinara ubijena iz vatrenog oružja u državi Verakruz na obali Zaliva, čime je broj ubijenih novinara ove godine u Meksiku povećan na 11.

Državno tužilaštvo Verakruza saopštilo je preko Tvitera da istražuje ubistva Jesenije Molinedo Falkonija i Šile Johane Garsije Olivere, direktorke i reporterke internet sajta El Veraz u Kosolekakeu, prenosi AP. Državni tužilac Verakruza, Veronika Hernandez Giadans, obećala je da će istraga biti iscrpna i da će biti analiziran novinarski rad nastradalih novinara kao mogući motivi za likvidacije.

Državna komisija za zaštitu novinara saopštila je da su dve novinarke napadnute ispred prodavnice.

"Osuđujemo ovaj napad na novinare iz Verakruza i najavljujemo nadzor i sprovođenje istrage", saopšteno je iz državne komisije

Najnovije egzekucije novinara su izvršene nakon devetog ubistva novinara ove godine, u severnoj državi Sinaloa. Iz državnog tužilaštva je saopšteno da je telo Luisa Enrikea Ramireza Ramosa pronađeno na zemljanom putu u blizini smetlišta u Kulijakanu, glavnom gradu države Sinaloa umotano u crnu plastiku, kao i da je žrtva izdahnula nakon što je zadobila više udaraca u glavu.

Komentari (0)

Svet