Fokus

Azerbejdžan odbacio optužbe Jermenije o kršenju primirja na granici

Komentari

Autor: Tanjug

29/05/2022

-

23:20

Azerbejdžan odbacio optužbe Jermenije o kršenju primirja na granici
Azerbejdžan odbacio optužbe Jermenije o kršenju primirja na granici - Copyright AP/ Sergei Grits

veličina teksta

Aa Aa

Ministarstvo spoljnih poslova Azerbejdžana odbacilo je optužbe Jermenije o kršenju primirja na granici između te dve zemlje i optužilo Jerevan da podriva napore ka normalizaciji odnosa sa Bakuom.

"Snažno odbacujemo izjavu Ministarstva spoljnih poslova Jermenije od 28. maja u kojoj se navodi da je azerbejdžanska strana prekršila primirje", saopšteno je danas iz Ministarstva spoljnih poslova Azerbejdžana, prenosi TASS.

U saopštenju se ocenjuje da "klevetničke, destruktivne izjave jermenske strane imaju za cilj da potkopaju korake ka normalizaciji odnosa i saniranju štete u procesu razgraničenja".

"Sa svoje strane, Azerbejdžan će nastaviti sa međunarodno podržanim naporima ka izgradnji mira u postkonfliktnom periodu i odlučno će potisnuti sve korake usmerene protiv ovog procesa", naglašeno je u saopštenju azerbejdžanskog ministarstva, prenosi TASS.

Jermensko Ministarstvo odbrane je 28. maja saopštilo da su azerbejdžanske trupe otvorile vatru na borbene položaje jermenske vojske na jugoistočnom delu granice te zemlje.

Tom prilikom je teško ranjen jedan vojnik, koji je, kako je jermensko Ministarstvo saopštilo, danas preminuo. Ministarstvo odbrane Azerbejdžana odbacilo je ove izveštaje, nazvavši ih lažnim i neistinitim, navodi ruska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet