Fokus

Lavrov: Postoje rizici od mešanja trećih zemalja u sukob, Rusija nema problem s isporukom žita

Komentari

Autor: Tanjug

01/06/2022

-

16:58

Lavrov: Postoje rizici od mešanja trećih zemalja u sukob, Rusija nema problem s isporukom žita
Sergej Lavrov - Copyright Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Postoje rizici od mešanja trećih zemalja u sukob u Ukrajini, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Šef ruske diplomatije tvrdi da "kijevski režim" traži od svojih zapadnih pokrovitelja da se umešaju u sukob i ocenjuje da to prevazilazi sve granice pristojnosti i diplomatske komunikacije, kao i da predstavlja direktnu provokaciju za "uvlačenje Zapada u neprijateljstva", prenosi agencija RIA Novosti.

Lavrov je, obraćajući se novinarima po završetku posete Saudijskoj Arabiji, rekao da su "razumni zapadni političari" dobro svesni tih rizika.

"Nisu svi, da budem iskren, u Evropskoj uniji, posebno u njenom severnom delu. Ima političara koji su spremni da idu u ovo ludilo da bi zadovoljili svoje ambicije. Ali ozbiljne zemlje u Evropskoj uniji, naravno, jesu svesne neprihvatljivosti takvih scenarija, a čini se da smo nedavno čuli znake razumnih procena iz Vašingtona", kazao je Lavrov.

Govoreći o problemu isporuke žita na svetsko tržište, poručio je da Rusija nema problema sa tim.

"Što se tiče Ruske Federacije, nema problema sa obezbeđivanjem stabilnog snabdevanja žitom na svetskim tržištima", kazao je ruski ministar spoljnih poslova, prenosi agencija TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet