Fokus

Najmanje šest osoba poginulo u nesreći na auto-putu u Montani

Komentari

Autor: Tanjug

16/07/2022

-

10:22

Najmanje šest osoba poginulo u nesreći na auto-putu u Montani
Najmanje šest osoba poginulo u nesreći na auto-putu u Montani - Copyright Tanjug AP/Amy Lynn Nelson/The Billings Gazette via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje šest ljudi je poginulo, a veliki broj je povređenih, nakon što je najverovatnije oluja prašine, izazvana udarima vetra brzine od blizu 100 kilometa na sat, izazvala nesreću u petak uveče na auto-putu u američkoj saveznoj državi Montani, saopštile su vlasti.

Dvadeset jedno vozilo je učestvovalo u udesu u blizini grada Hardina, a zvaničnik policije Montane Džej Nelson je rekao da vlasti veruju da je uzrok bilo loše vreme, prenosi AP.

"Izgleda da je duvao jak vetar, što je izazvalo oluju prašine sa nultom vidljivošću", rekao je Nelson.

Policija nije saopštila ukupan broj povređenih, a Nelson je naveo da su morali da pozovu dodatna vozila hitnih službi da pomognu.

Državni tužilac Montane Ostin Knudsen je saopštio u petak da je policija na licu mesta sa ostalim hitnim službama i da se incident istražuje.

"Moje molitve su sa svima koji su pogođeni tragičnim događajima tokom današnje oluje prašine u okrugu Big Horn", dodao je Knudsen.

Incident se dogodio 35 kilometara zapadno od Hardina, a fotografije lokalnih medija prikazuju stotine kamiona, kampera i automobila kilometrima unazad duž dve trake auto-puta, navodi AP.

Komentari (0)

Svet