Fokus

Guverner Teksasa migrante šalje u Njujork: Protivljenje Bajdenu ili skupljanje "jeftnih političkih poena"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/08/2022

-

18:09

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Autobus pun migranata koji pristiže u Njujork posledica je neobične odluke guvernera Teksasa Grega Abota. Ovaj političar odlučio je da se usprotivi migrantskog politici predsednika Džoa Bajdena na krajnje nesvakidašnji način.

Kako kaže Abot, Bajden olakšava svoju migrantsku politiku, pa je Njujork idealna destinacija za sve migrante, a podseća i da se gradonačelnik Njujorka "hvali time da tamo migranti prolaze mnogo bolje nego u drugim delovima SAD".

Ove migrante koji su stigli autobusom dočekali su čelnici Nujorka među njima i gradonačelnik Erik Adams, koji optužuje teksaškog guvernera da koristi migrante kao političke pione za proizvodnju krize i zahvaljuje se Njujorčanima i svim službama koje su spremno dočekale ove migrante i kaže da će i ubuduće to činiti. 

Kada je reč o ovoj novoj politici teksaškog guvernera - ona traje već nekoliko meseci, a Abot pokušava da opstruira novu migrantsku politiku Džoa Bajdena koja sada povećava broj migranata koji ulaze u SAD nakon što je bivši predsednik Donald Tramp godinama vodio politiku koja je čak podrazumevala i izgradnju zida na granici sizmeđu Teksasa i Meksika.

Abotova akcija je počela u aprilu i on je dosad poslao nekoliko hiljada ljudi u Vašington i Njujork. U toku je inače predizborna kampanja, a kako pokazuju ankete, Abot ne stoji tako dobro u svojoj trci za guvernera, a mnogi ga sada optužuju i da se bavi "perfierim stvarima" jer se upravo tokom njegove vlasti u Teksasu dogodilo čak pet masovnih ubistava.

Komentari (0)

Svet