Fokus

Palestinski lekari: Izraelske snage ubile Palestinca na Zapadnoj obali

Komentari

Autor: Tanjug

18/08/2022

-

09:40

Palestinski lekari: Izraelske snage ubile Palestinca na Zapadnoj obali
Palestinski lekari: Izraelske snage ubile Palestinca na Zapadnoj obali - Copyright AP Photo/Nasser Nasser

veličina teksta

Aa Aa

Izraelske snage ubile su u danas jednog Palestinca, tokom sukoba u gradu Nablusu na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštili su palestinski lekari, prenosi Rojters.

Najmanje 30 Palestinaca je ranjeno u ovom sukobu, od kojih su četvorica pogođena bojevom municijom, a trojica su u kritičnom stanju, saopštio je Palestinski Crveni polumesec.

Palestinski lekari identifikovali su ubijenog čoveka kao Vasima Kalifu (18) iz Balate, najvećeg izbegličkog kampa na Zapadnoj obali, navodi britanska agencija.

Svedoci su rekli da su sukobi izbili kada su izraelske snage pristigle da zaštite vernike koji posećuju Josifov grob, sveto mesto za Jevreje, koje je bilo žarište sukoba. Izraelska vojska je saopštila Rojtersu da još proverava sve detalje u vezi incidenta.

Prema izraelskim medijima, naoružani Palestinci su razmenjivali vatru sa izraelskim vojnicima oko tog mesta, a nije bilo izveštaja o izraelskim žrtvama.

Prošle nedelje, tri palestinska naoružana napadača ubijena su u obračunu sa izraelskim snagama u gradu Nablusu na severu zemlje, a to je bio najsmrtonosniji incident na Zapadnoj obali otkako su Izrael i palestinska militantna grupa Islamski džihad okončali trodnevne borbe u Gazi, najveće za više od godinu dana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet