Fokus

Tropska oluja na Filipinima: Zatvorene škole, evakuisana naselja

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2022

-

12:52

Tropska oluja na Filipinima: Zatvorene škole, evakuisana naselja
Tropska oluja na Filipinima: Zatvorene škole, evakuisana naselja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U tropskoj oluji, koju prate jak vetar i kiša, na severu Filipina povređene su danas najmanje dve osobe, a obustavljen je rad škola i drugih ustanova u glavnom gradu Manili i okolnim provincijama.

Dvojica meštana su povređena zbog oborenog drveća u provinciji Kagajan i prevezena u bolnice, saopštili su zvaničnici, a više od 500 ljudi u ovoj i obližnjim provincijama evakuisano je iz svojih sela, iz predostrožnosti zbog mogućih poplava, klizišta i plimskih talasa.

Tropska oluja Ma-on zahvatila je jutros grad Makonakon u provinciji Izabela, sa vetrom koji je u pojedinim udarima dostizao i do 150 km/h, i kreće se dalje ka severozapadu kroz severne provincije pre nego što će tokom noći napustiti Filipine, saopštili su iz meteorološke službe, prenosi AP.

Iako je oluja najviše pogodila severni deo regiona Luzona, u kome je glavni grad Manila, predsednik Ferdinand Markos Mlađi je iz predostrožnosti obustavio nastavu u svim javnim školama i rad vladinih kancelarija u celom regionu i šest okolnih provincija.

Do zatvaranja obrazovnih ustanova došlo je dan nakon što su se milioni učenika osnovnih i srednjih škola vratili u učionice širom Filipina, na svojim prvim redovnim časovima nakon dve godine učenja od kuće zbog korona virusa.

Neke od provincija za koje se očekuje da će osetiti najveće posledice oluje i dalje se oporavljaju od razaranja koje je izazvao snažan zemljotres prošlog meseca na Filipinima, navodi AP.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet