Fokus

U Misisipiju proglašeno vanredno stanje zbog poplava - očekuje se talas i do 10 metara

Komentari

Autor: Tanjug

29/08/2022

-

10:49

U Misisipiju proglašeno vanredno stanje zbog poplava - očekuje se talas i do 10 metara
U Misisipiju proglašeno vanredno stanje zbog poplava - očekuje se talas i do 10 metara - Copyright AP Photo/Rogelio V. Solis

veličina teksta

Aa Aa

Guverner Misisipija Tejt Rivs proglasio je vanredno stanje uoči očekivanih "velikih poplava", što označava nivo vode od sedam metara, a danas se procenjuje da bi poplavni talas u nekim oblastima mogao dostići i više od 10 metara.

Guverner Rivs proglasio je u subotu vanredno stanje, jer se država priprema za velike poplave koje se očekuju danas, prenosi londonski Gardijan.

"Ako se predviđanja pokažu kao tačna, očekuje se da će maksimalan poplavni talas Biserne reke premašiti 10 metara u ponedeljak, 29. avgusta, što je 24 sata ranije nego što je prvobitno predviđeno. Ako je vaš dom bio poplavljen 2020. godine, postoji velika verovatnoća da će se to ponoviti. Želim snažno da ohrabrim sve da ostanu mirni. Budite svesni, ali ne paničite", rekao je Rivs.

Do sada je država rasporedila 126.000 džakova peska i stavila u pripravnost timove za potragu i spasavanje.

Pored toga, agencija za upravljanje vanrednim situacijama Misisipija ima dronove u vazduhu za procenu nivoa vode duž Biserne reke.

Komentari (0)

Svet