Fokus

Rešena dramatična situacija iznad Misisipija – uhapšen pilot koji je pretio da će srušiti avion na supermarket

Komentari

Autor: Washington post, AP

03/09/2022

-

15:30

Rešena dramatična situacija iznad Misisipija – uhapšen pilot koji je pretio da će srušiti avion na supermarket
Rešena dramatična situacija iznad Misisipija – uhapšen pilot koji je pretio da će srušiti avion na supermarket - Copyright Tanjug/Rachel McWilliams via AP

veličina teksta

Aa Aa

Mali avion koji je kružio iznad Tupela u državi Misisipi, i čiji je pilot preteo da će se srušiti u supermarket Volmart, mirno i bezbedno je sleteo i nalazi se u pritvoru, saopštila je policija. 

Guverner Tejt Rivs objavio je na Tviteru da je "situacija rešena i da niko nije povređen". On je zahvalio snagama reda i zakona koje su pomogle u obaranju letelice.

Pilot malog aviona koji kružio iznad Tupela u državi Misisipi u subotu ujutro zapretio je da će se srušiti u prodavnicu Volmart, a policijska uprava Tupelo saopštila je da su ljudi iz Volmarta i obližnje prodavnica evakuisani. Kako se navodi, avion je počeo da kruži oko pet sati ujutro.

Policija je ranije saopštila da je direktno stupila u kontakt sa pilotom, a građane su zamolili da izbegavaju ovo područje dok se situacija ne razjasni.


Vlasti su radile na utvrđivanju informacija da li je pilot koji je pretio da će srušiti avion zaposlen na lokalnom aerodromu, rekle su za AP dve osobe obaveštene o ovom slučaju.

Tanjug/WCBI-TV via AP

 

Lesli Kris, urednica časopisa koja živi u Tupelu, probudila se rano i pratila situaciju na TV-u i na društvenim mrežama. Nekoliko njenih prijatelja je bilo napolju i posmatralo kako avion kruži iznad glave, prenosi AP.

"Nikada nisam videla ništa slično u ovom gradu. To je zastrašujući način da se probudite u subotu ujutru", navela je Kris za AP.

Komentari (0)

Svet