Fokus

Bivšem premijeru Pakistana sud produžio kauciju

Komentari

Autor: Tanjug

12/09/2022

-

19:05

Bivšem premijeru Pakistana sud produžio kauciju
Imran Khan - Copyright Tanjug/AP/W.K. Yousafzai

veličina teksta

Aa Aa

Pakistanski sud danas je produžio kauciju za bivšeg premijera Imrana Kana za još četiri dana zbog optužbi za terorizam, a u vezi s govorom u kojem je navodno pretio policijskim i pravosudnim službenicima, rekao je njegov advokat.

Kana je policija optužila u avgustu, a ovo je četvrti put da je osigurao kauciju kako ne bi bio uhapšen, prenosi Rojters.

"Kaucija je produžena do 20. septembra uz iste garancije", rekao je advokat bivšeg premijera koji je negirao da je Kan pretio zvaničnicima, navodeći da su njegove reči izvučene iz konteksta.

"Ovo predstavlja izvrgavanje zakona o borbi protiv terorizma i ismevanje naše zemlje", rekao je advokat danas novinarima ispred suda nakon što je obezbedio kauciju.

Slučaj terorizma jedna u nizu pravnih nevolja za Kana, koji je svrgnut sa mesta premijera glasanjem u parlamentu u aprilu.

Sud je prošle nedelje saopštio da će narednih dana optužiti Kana za nepoštovanje suda, a što bi moglo da ga ukloni iz politike na najmanje pet godina.

Rojters napominje da Kan, koji još uživa široku podršku, organizuje političke skupove širom zemlje kako bi izvršio pritisak na vladu da održi vanredne izbore.

Na jednom od tih skupova Khan je žestoko kritikovao policijske i pravosudne zvaničnike, kao i vojni vrh. Zvanično, opšti izbori nisu zakazani pre novembra sledeće godine, ali Vlada poručuje da će biti održani na vreme i da je odbacila Kanov poziv za vanredni izlazak na birališta.

Komentari (0)

Svet