Fokus

Tramp kritikovao Bajdena zbog mesta koje je imao na sahrani kraljice: "Bio okružen liderima zemalja trećeg sveta"

Komentari
Tramp kritikovao Bajdena zbog mesta koje je imao na sahrani kraljice: "Bio okružen liderima zemalja trećeg sveta"
Tramp kritikovao Bajdena zbog mesta koje je imao na sahrani kraljice: "Bio okružen liderima zemalja trećeg sveta" - Copyright Tanjug/Dominic Lipinski/Pool via AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp prokomentarisao je to što je Džo Bajden na sahrani kraljice Elizabete Druge sedeo u 14. redu, navodeći da je bio okružen liderima zemalja trećeg sveta. Ja da sam predsednik, stavili bi me napred, rekao je Tramp.

Džo Bajden je na sahrani kraljice u Vestminsterskoj opatiji sedeo u 14. redu, sedmom redu otpozadi. Tramp je tim povodom na svojoj društvenoj mreži Truth Social objavio fotografiju okupljenih lidera sa crvenom strelicom koja je ukazivala na Bajdena.

On tvrdi da bi, da je i dalje predsednik, bio smešten napred, kao i da je sadašnji raspored sedenja pokazatelj rejtinga SAD koji je, prema njegovom mišljenju, opao od kada je Bajden predsednik. 

"Ovo se dogodilo Americi za samo dve kratke godine. Nema poštovanja", naveo je Tramp.

Dodao je i da je to dobra prilika da se aktuelni predsednik bolje upozna sa pojedinim liderima zemalja trećeg sveta. "U nekretninama, kao i u politici i životu, lokacija je sve!!!", zaključio je Tramp.

Inače, prema protokolu, lideri zemalja Komonvelta su bili smešteni ispred ostalih šefova država. Tako se premijer Kanade Džastin Trido našao devet redova ispred američkog predsednika.

Džo Bajden i prva dama Džil sedeli su pored predsednika Švajcarske, ispred njih bio je poljski predsednik, a iza češki premijer. Predstavnik Kine bio je u istom redu sa Bajdenovima.

Nije jasno na koga je Tramp mislio kada je rekao "lideri zemalja trećeg sveta".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet