Fokus

Anđelina Džoli stigla u iznenadnu posetu Pakistanu

Komentari

Autor: Independent

20/09/2022

-

15:49

Anđelina Džoli stigla u iznenadnu posetu Pakistanu
Anđelina Džoli stigla u iznenadnu posetu Pakistanu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Holivudska glumica i humanitarka UN-a Anđelina Džoli iznenadno je posetila jednu od najteže pogođenih oblasti u južnom Pakistanu u utorak, saopštili su zvaničnici, pošto je broj poginulih u višemesečnim poplavama porastao na 1.559.

Televizijski snimci prikazali su Džoli kako stiže na aerodrom u Karačiju, glavnom gradu južne provincije Sind, gde su poplave od sredine juna usmrtile 692 osobe, oštetile stotine hiljada domova i ostavile pola miliona ljudi bez krova nad glavom.

Kasnije je posetila još neka od područja pogođenih poplavama, prenose lokalni mediji.

Prema podacima Međunarodnog komiteta za spasavanje (IRC), Džoli je u poseti Pakistanu kako bi podržala zajednice pogođene razornim poplavama.

Vlada nije komentarisala njenu posetu Daduu, jednom od najteže pogođenih okruga gde su bolesti izazavne zagađenom vodom dovele do 300 smrtnih slučajeva od jula. Trenutno, lekari pokušavaju da obuzdaju izbijanje bolesti koje se prenose vodom među preživelima od poplava.

Poseta dolazi u trenutku kada pakistanski premijer Šahbaz Šarif boravi u Njujorku na 77. sednici Generalne skupštine UN. U svom govoru, Šarif će naglasiti štetu koju su u siromašnoj zemlji prouzrokovale poplave izazvane klimatskim promenama.

Pakistan kaže da su poplave napravile štetu od 30 milijardi dolara privredi ove zemlje.

Komentari (0)

Svet