Fokus

Teheran optužio SAD da pokušavaju da naruše suverenitet Irana i destabilizuju zemlju podržavajući demonstrante

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2022

-

11:40

Teheran optužio SAD da pokušavaju da naruše suverenitet Irana i destabilizuju zemlju podržavajući demonstrante
Teheran optužio SAD da pokušavaju da naruše suverenitet Irana i destabilizuju zemlju podržavajući demonstrante - Copyright Tanjug AP/Esteban Felix

veličina teksta

Aa Aa

Iransko ministarstvo spoljnih poslova danas saopštilo je danas da Sjedinjene Američke Države pokušavaju da naruše suverenitet Irana putem protesta zbog smrti devojke u policiji i da to neće ostati bez odgovora, preneo je Rojters.

Demonstrante podržavaju Sjedinjene Države zbog destabilizacije zemlje, rekao je za Nur njuz portparol iranskog ministarstva inostranih poslova Naser Kanani.

Prema njegovim rečima, Vašington stalno pokušava da oslabi stabilnost i bezbednost u Iranu, uprkos tome što su ti pokušaji neuspešni.

U Iranu su protesti nastavljeni desetu noć zaredom zbog smrti 22-ogodišnje Maše Amini koja je umrla nakon što je privela policija zadužena za striktno poštovanje hidžaba.

U protestima širom Irana poginula je najmanje 41 osoba, uključujući snage bezbednosti, a demonstracije su nastavljene uprkos upozorenju pravosudnih organa da će učesnici biti uhapšeni.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Драган

26.09.2022 15:40

МИ6 и ЦИА је увек искористити сваку прилику да олабе Иран.

Svet