Fokus

Policajac koji je pucao na tinejdžera u SAD optužen za prekomernu upotrebu sile

Komentari

Autor: Tanjug

12/10/2022

-

10:06

Policajac koji je pucao na tinejdžera u SAD optužen za prekomernu upotrebu sile
Policajac koji je pucao na tinejdžera u SAD optužen za prekomernu upotrebu sile - Copyright Pixabay/diegoparra

veličina teksta

Aa Aa

Sada već bivši policajac iz američkog grada San Antonija Džejms Brenard optužen je u utorak po dve tačke optužnice za prekomernu upotrebu sile i teško ranjavanje tinejdžera koji je jeo hamburger u svom automobilu na parkingu "Mekdonaldsa".

Tinejdžer je počeo da se udaljava automobilom kada je policajac otvorio vatru.

Brenard (25) je optužen zbog toga što je 2. oktobra pucao na Erika Kantua (17) i on je od utorka u pritvoru. Kantu je i dalje bez svesti i priključen je na aparate za održavanje života, saopštila je njegova porodica.

"Nema poboljšanja u njegovom zdravstvenom stanju. Prethodna dva dana su bila teška, očekujemo još poteškoća, ali se nadamo najboljem", rekao je porodični advokat Brajan Pauers, preneo je AP.

Brenard, policajac početnik, naveo je u izveštaju da se automobil u kojem je Kantu sedeo nije zaustavio prilikom redovne kontrole i dodao je da je sumnjao da je vozilo ukradeno.

Kamera postavljena na telo policajaca pokazala je da je Brenard otvorio vrata automobila i rekao Kantuu da izađe napolje. Automobil je potom krenuo unazad sa otvorenim vratima, a policajac je počeo da puca na vozilo, dok se udaljavalo.

Istražitelji su brzo utvrdili da se radi o prekomernoj upotrebi sile, a Brenard je otpušten.

Komentari (0)

Svet