Fokus

Vrhovni sud SAD odbio Trampov zahtev da nezavisni arbitar pregleda dokumente koje je FBI zaplenio u njegovom domu

Komentari

Autor: Tanjug

13/10/2022

-

22:24

Vrhovni sud SAD odbio Trampov zahtev da nezavisni arbitar pregleda dokumente koje je FBI zaplenio u njegovom domu
Tanjug/AP/Patrick Semansky - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Vrhovni sud SAD danas je odbio zahtev bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da nezavisni arbitar pregleda više od 100 poverljivih dokumenata, koje je FBI zaplenio u njegovom domu na Floridi.

Sudije su odbile Trampov hitni zahtev od 4. oktobra, u kome je tražio da ukinu odluku federalnog apelacionog suda koja je sprečila arbitra da pregleda više od 100 dokumenata označenih kao poverljivi, koji su bili među otprilike 11.000 dokumenata zaplenjenih u njegovom imanju Mar-a-Lagu u Palm Biču 8. avgusta, preneo je Rojters.

Nijedan od devet sudija nije izneo javno neslaganje u vezi sa ovom odlukom, koja je usledila dva dana nakon što ih je Ministarstvo pravde SAD pozvalo da odbiju Trampov zahtev i da tajne dokumente drže van ruku arbitra.

Federalni zvaničnici dobili su sudski nalog za pretres Trampove rezidencije nakon sumnje da on nije vratio sve poverljive dokumente koji su bili u njegovom posedu nakon završetka predsedničkog mandata.

Istražitelji su tražili dokaze o potencijalnim krivičnim delima vezanim za nezakonito zadržavanje informacija o nacionalnoj odbrani i ometanje federalne istrage.

Tramp je negirao da je počinio krivično delo i nazvao istragu politički motivisanom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet