Fokus

Putin čestitao Đinpingu: "Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan dijalog"

Komentari

Autor: Tanjug

23/10/2022

-

10:17

Putin čestitao Đinpingu: "Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan dijalog"
Putin čestitao Đinpingu: "Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan dijalog" - Copyright Tanjug/AP/Sergei Bobylev, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je poruku sa čestitkama predsedniku NR Kine Si Ðinpingu na ponovnom izboru za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK).

"Rezultati 20. jubilarnog Kongresa KPK u potpunosti su potvrdili Vaš visoki politički autoritet, kao i jedinstvo stranke koju vodite", navodi se u čestitki objavljenoj na sajtu Kremlja, preneo je Interfaks.

Putin je izrazio uverenje da će odluke kongresa doprineti uspešnom ispunjavanju obimnih društveno-ekonomskih zadataka koji stoje pred Kinom, kao i jačanju pozicije zemlje u međunarodnoj areni.

"Biće mi drago da nastavimo naš konstruktivan dijalog i bliski zajednički rad na razvijanju sveobuhvatnog partnerstva i strateške interakcije izmedu naših država. Od srca Vam, dragi prijatelju, želim nove uspehe u Vašim odgovornim aktivnostima", istakao je predsednik Ruske Federacije.

Predsedniku Kine Si Ðinpingu ranije danas je i formalno poveren treći mandat na mestu generalnog sekretara Komunističke partije, a izabrano je još šest članova Stalnog komiteta Politbiroa KP za narednih pet godina, među kojima Li Chijang, budući premijer.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet