Fokus

U napadu na svetilište u Širazu najmanje 15 poginulih i 40 ranjenih, Islamska država preuzela odgovornost

Komentari

Autor: Tanjug

26/10/2022

-

18:08

U napadu na svetilište u Širazu najmanje 15 poginulih i 40 ranjenih, Islamska država preuzela odgovornost
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje 15 osoba je poginulo, a 40 povređeno u današnjem napadu u mauzoleju Šaha Čeraka u iranskom gradu Širazu, javio je CNN. Među žrtvamaje i dvoje dece.

Kurdska medijska grupa Rudaw javila je da je odgovornost za napad preuzela teoristička organizacija Islamska država, ali navodi broj od 13 poginulih.

 

 

Prvobitno je objavljeno da su u napadu učestvovala trojica naoružanih muškaraca, koje je državna agencija IRNA opisala kao "trakfiri teroriste", što je naziv kojiiranski zvaničnici u pretežno šiitskom muslimanskom Iranu koriste za tvrdokorne, oružane sunitske islamističke grupe.

Šef lokalne policije kasnije je rekao da je jedna osoba izvela napad i da je ona uhvaćena.

Raisi: Iran će naučti pameti odgovorne

Iranski predsednik Ebrahim Raisi upozorio je danas da će iranske bezbednosne agencije i agencije za sprovođenje zakona "naučiti pameti" odgovorne za napad.


"Iskustvo pokazuje da se iranski neprijatelji, nakon što ne uspeju da stvore rascep u ujedinjenim redovima nacije, svete nasiljem i terorom. Ovo zlo definitivno neće biti bez odgovora, a bezbednosne i agencije za sprovodenje zakona naučiće pameti one koji su osmislili napad", rekao je Raisi, a prenosi Rojters pozivajući se na iransku poluzvaničnu agenciju Tasnim.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet