Fokus

Vojska Severne Koreje o lansiranju raketa: Bila je to simulacija napada na Južnu Koreju i SAD

Komentari

Autor: Tanjug

07/11/2022

-

08:39

Vojska Severne Koreje o lansiranju raketa: Bila je to simulacija napada na Južnu Koreju i SAD
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prošlonedeljna lansiranja balističkih raketa bila su simulacija napada na Južnu Koreju i SAD, kao odgovor na "opasne vojne vežbe" tih zemalja, saopštili su danas zvaničnici vojske Severne Koreje.

U saopštenju se navodi da je su izvedene simulacije napada na vazdušne baze i avione, kao i na veliki južnokorejski grad, kako bi se "razbila ratna histerija neprijatelja".

Južnokorejski i američki zvaničnici su saopštili da je Pjongjang izvršio tehničke pripreme za testiranje nuklearnog oružja, prvi put od 2017.

Visoke diplomate iz Sjedinjenih Država, Japana i Južne Koreje razgovarale su telefonom tokom jučerašnjeg dana i osudile nedavne testove, uključujući nepromišljeno lansiranje rakete koja je prošle pala nadomak obale Južne Koreje, navodi se u saopštenju američkog Stejt departmenta.

Spasilački brod južnokorejske mornarice koristio je podvodnu sondu za izvlačenje delova koji se analiziraju, rekao je zvaničnik.

Tenzije na Korejskom poluostrvu su porasle nakon što je Pjongjang izveo rekordan broj lansiranja raketa tokom ove godine.

Prošle nedelje Pjongjang je ispalio više balističkih projektila, uključujući, kako se pretpostavlja interkontinentalnu balističku raketu (ICBM), i stotine artiljerijskih granata u more, dok su Južna Koreja i SAD sprovodile šestodnevne vazdušne vežbe koje su završene u subotu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet