Fokus

Šestoro poginulih u sudaru aviona u Dalasu, pokrenuta istraga o slučaju

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2022

-

11:55

Šestoro poginulih u sudaru aviona u Dalasu, pokrenuta istraga o slučaju
Tanjug/AP/LM Otero - Copyright Tanjug/AP/LM Otero

veličina teksta

Aa Aa

Broj poginulih u sudaru dva aviona na aeromitingu u američkom gradu Dalasu porastao je na šest, saopštili su zvaničnici. Lokalni zvaničnik naveo je da se radi na identifikaciji žrtava, prenosi AP.

Boing B-17 Leteća tvrđava i Bel P-63 Kingkobra sudarili su se u subotu oko 13.10 časova po lokalnom vremenu i potom srušili na zemlju, saopštila je Savezna uprava za vazduhoplovstvo.

Udruženje savezničkih pilota saopštilo je da su među poginulima dva bivša člana udruženja Teri Barker i Len Rut.

Zvaničnici nisu precizirali koliko je ljudi bilo u avionima, ali je predsednik kompanije koja je organizovala aeromiting Henk Kotis rekao da Boing B-17 Leteća tvrđava obično ima posadu od četiri do pet osoba, a Bel P-63 Kingkobra jednog pilota.

Gradonačelnik Dalasa Erik Džonson na Tviteru je naveo da na zemlji, među posetiocima mitinga, nije bilo povređenih.

Savezna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da su se sudarili Boing B-17 Leteća tvrđava i Bel P-63 Kingkobra, oko 13.10 časova u subotu po lokalnom vremenu.

Na snimcima objavljenim na Tviteru vidi se kako su se avioni sudarili u vazduhu, a potom se srušili, posle čega je izbio veliki požar, dok se oblak crnog dima uzdigao u nebo.

Federalna uprava za avijaciju saopštila je da će pokrenuti istragu sudara koji se dogodio tokom trodnevnog skupa, posvećenog uspomeni na veterane i žrtve Drugog svetskog rata.

Gradonačelnik Dalasa Erik Džonson rekao je da je ovo užasna tragedija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet