Fokus

Raste broj zaraženih u Kini: Peking uvodi negativan test na koronu za pristup svim javnim mestima

Komentari

Autor: Sky News, Tanjug

22/11/2022

-

13:26

Raste broj zaraženih u Kini: Peking uvodi negativan test na koronu za pristup svim javnim mestima
Raste broj zaraženih u Kini: Peking uvodi negativan test na koronu za pristup svim javnim mestima - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Peking se, zajedno sa nekoliko drugih kineskih gradova obavezao da će ublažiti stroga ograničenja zatvaranja ranije ovog meseca usled sve većeg besa zbog vladine politike "nultog kovida", ali infekcije i dalje rastu.

Stanovnici Pekinga će morati da dokazuju da su negativni da bi ušli u bilo koju javnu zgradu od četvrtka nakon porasta broja obolelih.

Vlasti kineske prestonice saopštile su da će za ulazak u tržne centre, hotele, vladine zgrade i fabrike biti potreban dokaz o negativnom testu na korona virus u prethodnih 48 sati.

Ova odluka dolazi nakon porasta broja zaraženih što povećava zabrinutost za nacionalnu ekonomiju.

Kina je juče prijavila 28.127 novih lokalnih slučajeva korona virusa na nacionalnom nivou i ovom brojkom se približila najvećem dnevnom bilansu novozaraženih evidentiranim u aprilu.

Potvrđeni slučajevi u gradu Guangdžou na jugu Kine i u jugozapadnoj oblasti Čongking, čine oko polovinu ukupnog broja, prenosi Rojters.

U glavnom gradu Pekingu broj slučajeva svakog dana dostiže nove maksimume, zbog čega su gradske vlasti apelovale na građane da ostanu u svojim kućama.

Prvi put od maja zabeležena su dva smrtna slučaja koje su zdravstveni zvaničnici pripisali kovidu 19 i tri potvrđena tokom vikenda.

Komentari (0)

Svet