Fokus

Brazilska policija o maloletnom napadaču na školu: Bivši učenik nosio kukasti krst, napad planirao dve godine

Komentari

Autor: Tanjug

26/11/2022

-

22:28

Brazilska policija o maloletnom napadaču na školu: Bivši učenik nosio kukasti krst, napad planirao dve godine
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši učenik naoružan poluautomatskim pištoljem i revolverom koji je ubio tri osobe i ranio 13 u dve škole u Brazilu imao je kukasti krst zakačen za prsluk i planirao je napade dve godine, saopštila je danas policija.

Pucnjava se dogodila u petak u državnoj školi koju pohađaju osnovci i srednjoškolci i privatnoj školi, koja se nalazi u istoj ulici u malom gradu Arakruz u državi Espirito Santo na jugoistoku Brazila, preneo je AP.

U napadu su ubijena dva nastavnika i jedan učenik.

Otprilike četiri sata kasnije, policija je uhapsila napadača, identifikovanog kao 16-godišnjeg tinejdžera koji je pohađao državnu školu, rekao je guverner Espirito Santa Renato Kazagrande.

Vlasti nisu objavili ime napadača.

Oni su naveli da je tinejdžer koristio automobil svoje porodice da bi išao od jedne do druge škole, a registarsku tablicu je sakrio tkaninom.

Na snimcima sigurnosnih kamera videlo se da je nosio pancir, a ušao je u zbornicu u državnoj školi nakon što je obio bravu.

Kazagrande je rekao da je poluautomatsko oružje pripadalo vojnoj policiji, dok je revolver lično oružje registrovano na ime njegovog oca, vojnog policajca.

Ubica se nalazi u objektu za maloletne počinioce krivičnih dela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet