Fokus

Šestogodišnji dečak upucao učiteljicu u školi u SAD

Komentari

Autor: Euronews Srbija, BBC

07/01/2023

-

12:21

Šestogodišnji dečak upucao učiteljicu u školi u SAD
Policija - Copyright Tanjug/AP/Jose Luis Magana

veličina teksta

Aa Aa

Šestogodišnji dečak uhapšen je nakon što je upucao učiteljicu u američkoj saveznoj državi Virdžinija, saopštila je policija.

Pucnjava se dogodila u petak u popodnevnim satima u osnovnoj školi Ričnek u gradu Njuport Njuz, rekao je načelnik Stiv Dru. Nije jasno kako je dete došlo do pištolja, ali je Dru naveo da incident "nije bio slučajna pucnjava".

Učitaljica, čije ime nije objavljeno i koja ima 30 godina, zadobila je povrede opasne po život. Ona je prebačena u lokalnu bolnicu i lekari je pažnjivo prate, piše BBC.

Pucnjava se dogodila u učionici prvog razreda nakon što je između učiteljice i dečaka došlo do rasprave. Zvaničnici su rekli da iako je škola, u koju ide oko 550 đaka, imala uređaje za detekciju metala, učenici su nasumično proveravani i nije svako dete pregledano.

"Ovo je strašno, ovako nešto nikada ne bi trebalo da se dogodi. Želimo da osiguramo da se ništa slično ne ponovi", rekao je direktor školskog okruga Džordž Parker.

On je rekao da će škola da bude zatvorena u ponedeljak i obećao da će učenicima i roditeljima biti ponuđena podrška kako bi im pomogli da se izbore sa traumatičnim događajem. Gradončelnik Filip Džons, koji je preuzeo dužnost pre samo tri dana, rekao je da je pucnjava označila "mračan dan za Njuport Njuz".

Guverner Virdžinije Glen Jaunkin rekao je da je on ponudio pomoć lokalnim zvaničnicima, dodajući da je njegova administracija "spremna da pomogne na bilo koji način".

Njuport Njuz je grad u kom živi oko 180.000 ljudi i nalazi se oko 112 kilometara južno od glavnog grada Ričmonda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet