Fokus

Isplivavaju novi detalji u slučaju Ane Volš: Nestanak nije prijavio suprug, ključ bi mogao biti u DNK analizi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

14/01/2023

-

20:41

Isplivavaju novi detalji u slučaju Ane Volš: Nestanak nije prijavio suprug, ključ bi mogao biti u DNK analizi
Isplivavaju novi detalji u slučaju Ane Volš: Nestanak nije prijavio suprug, ključ bi mogao biti u DNK analizi - Copyright Facebook.com/Ana Walshe

veličina teksta

Aa Aa

Za Anom Volš koja je nestala u novogodišnjoj noći traga se već dve nedelje, a američki mediji svakodnevno objavljuju nove detalje u vezi sa slučajem koji ne prestaje da instrigira javnost. Pored otvorenog pitanja šta će biti s njenom decom, postavljeno je i pitanje zašto njen nestanak policiji nije prijavio njen, sada pritvoreni suprug Brajan Volš, već su to učinile njene kolege s posla. 

Prema pisanju FOX njza nestanak Ane Volš je nadležnima prijavio njen poslodavac nakon što se ona nije pojavila na poslu. Evidencija policije od 4. januara pokazuje da su policajci primili poziv za proveru dobrobiti Ane Volš, čije je čak i ime napisano pogrešno u dokumentu.

Kako navodi ovaj američki mediji, prema dokumentu, čovek koji je obavestio policiju o Aninom nestanku je glavno obezbeđenje kompanije za koju ona radi, Tišman Spajer. Nešto ranije, prema njihovom pisanju, navodilo se da su njen nestanak prijavile kolege ali i "njeni najmiliji" što je zapravo sugerisalo da je u pitanju njen suprug, što se umeđuvremenu pokazalo kao neistinito.

Neizvesna budućnost trojice dečaka 

Takođe, još jedno pitanje koje se pojavilo kao važno je budućnost trojice dečaka kojima je majka nestala, a otac u pritvoru.

Dečaci od dve, četiri i šest godina spavala su kada im je majka misteriozno nestala tokom novogodišnje noći, a njihov otac je nakon toga uhapšen zbog ometanja istrage. Sada je upitna njihova budućnost, a prema pisanju američkih medija, oni se trenutno nalaze na Odeljenju za decu i porodice Masačusetsa, gde nadležni još nisu odlučili šta će se dalje dešavati sa decom.

Prijatelji Ane Volš zabrinuti su i mole nadležne da ih ne razdvajaju. Nataša Skaj i Pamela Bredli rekle su za Boston24 njuz da imaju razloga da veruju da bi dečaci u skorije vreme mogli da budu smešteni u neku od hraniteljskih porodica. Navele su da su najviše zabrinute zbog činjenice da bi dečaci mogli da budu razdvojeni.

"Ne možemo da pomognemo Ani u ovom trenutku, ali bar možemo pomoći njenoj deci", rekla je Nataša Skaj.

Skaj i Bredli navode da je zajednica imigranata iz istočne Evrope spremna da dočeka decu, i u najmanju ruku žele da tri dečaka ostanu zajedno i dok su u rukama države, ali i kasnije. Prema pisanju Boston24 njuz-a, Skaj je osnivač Međunarodnog centra, koji je neprofitna organizacija u kojoj je i Ana bila uključena i čiji članovi su bili međunarodni profesionalci.

Skaj navodi da su dve porodice, koje su uključene u ovu organizaciju, spremne da prođu kroz sudski proces kako bi podnele zahtev za starateljstvom nad decom.

"To su dve porodice koje su već imale nekoliko sastanaka. One su spremne da se prilagode i da uzmu dečake zajedno", rekla je ona.

Njena organizacija takođe prikuplja novac za decu Ane Volš, ali i za let Anine majke iz Srbije.
Njena majka rekla je ranije za Blic da zbog zdravstvenih, kulturoloških i jezičkih razloga nije u situaciji da brine o unucima

"Jako sam bolesna i nisam u mogućnosti da prihvatim tu odgovornost. Ne mogu ni o jednom detetu da brinem, a kamoli o sva tri. Pogotovo, što ne pričamo istim jezikom - oni ne znaju srpski, a ja engleski. Hoće li Anina sestra preuzeti tu ulogu ne znam, ali sada čekamo da vidimo zvanične informacije američke policije", rekla je Milanka Ljubičić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Walshe (@anawalshe)

 

Inače, kako su američki mediji ranije pisali, deca su retko provodila vreme zajedno sa oba roditelja, a o tome svedoči i Anino pismo koje je pisala tokom istrage koja se vodila protiv Brajana zbog sumnje da je prodao falsifikovane slike putem interneta.

 

 

"Tokom ovih osam meseci, naša porodica nije bila u mogućnosti da zajedno proživi mnoge bitne događaje. Naš najmlađi sin je tek napunio godinu dana, srednji sin je progovorio, a najstariji je sada krenuo u vrtić. Uskoro treba da krene u školu, a izgubio je i prvi zubić. Brajan mi je bio od velike pomoći kada je moja majka imala aneurizmu na mozgu u decembru 2021. godine. Ne samo da joj je spasao život, već je pružio udobnost celoj porodici tokom njene bolesti. Dok je pomagao svojoj tašti, Brajan je nastavio da se brine i o svojoj bolesnoj majci, a bio je svakog dana i uz naše sinove", navela je tada ona.

Ključ je u DNK

Kako piše Boston25, deca su verovatno deo istrage nestanka njihove majke. Advokat Vendi Marfi takođe je naveo da je njihova budućnost upitna.

"Traumu koju će pretrpeti jednostavno ne mogu ni da zamislim. Oni zaslužuju da budu saslušani dok se ovo odigrava. Da li su oni bili svedoci onoga što se dogodilo Ani? Da li su bili svedoci i drugih stvari", rekao je on.

Dalji razvoj događaja odnosi se i na to da li će Brajan Volš dati saglasnost da nadležni uzmu DNK njegove dece kako bi se utvrdio da li je krv pronađena u podrumu njihove kuće, kao i na tepihu, testeri i dijelovima garderobe Anina. Kako prenose američki mediji, s obzirom na to da drugi Anini srodnici nisu u Americi, jedino preko biološkog materijala troje mališana može da se potvrdi da li tragovi krvi pripadaju njihovoj majci. Neki od medija, ali bez potvrde, navode da je ta saglasnost oca za sada izostala.

Naime njena rođena sestra nalazi se u Kanadi, dok je majka u Beogradu. Milanka Ljubičić je za Kurir navela i da se sa zetom nije čula otkako je prijavljen nestanak njene ćerke. Kako je dodala, uvek im je bio potreban prevodilac u komunikaciji, jer on nije govorio srpski, a ona engleski.

Komentari (0)

Svet