Fokus

Tužioci nakon hapšenja muža nestale Beograđanke Ane Volš: U podrumu kuće pronađen krvav nož

Komentari

Autor: Boston Gloub

09/01/2023

-

17:15

Tužioci nakon hapšenja muža nestale Beograđanke Ane Volš: U podrumu kuće pronađen krvav nož
Tužioci nakon hapšenja muža nestale Beograđanke Ane Volš: U podrumu kuće pronađen krvav nož - Copyright Printscreen/instagram/anawalshe, Twitter/@JoshBreslowTV, Twitter/@MariSalazarTV

veličina teksta

Aa Aa

Sud u Kohasetu u odredio je kauciju u visini od pola miliona dolara za puštanje na slobodu Brajana Volša, muža nestale Ane Volš koji je juče priveden pod optužbama da je doveo policiju u zabludu tokom istrage o njenom nestanku.

Istražitelji su pronašli krv i oštećeni nož sa krvlju u podrumu kuće u kojoj je Ana Volš živela sa svojim suprugom Brajanom Volšem, piše Boston Glob.

Brajan Volš je kupio sredstva za čišćenje u vrednosti od 450 dolara pre nego što je prijavljen nestanak njegove supruge Ane Volš, Beograđanke i majke troje dece, rekao je tužilac na sudu u ponedeljak.

 

 

Tokom ojavljivanja na sudu Brajana Volša u ponedeljak zbog sumnje da je doveo policiju u zabludu, prvi pomoćnik okružnog tužioca Norfolka Lin M. Beland opisala je otkrića do kojih je policija došla otkako je prošle nedelje pokrenula potragu za 39-godišnjom Anom Volš.

 

 

Beland je rekla da su tokom ovog vikenda, tokom pretresa kuće pretres u kući Kohasetu u kojoj par živi sa troje dece, u podrumu otkrili krv i oštećen nož sa krvlju. Ona nije precizirala na koji način je nož oštećen, niti je iznela detalje o tragovima krvi koje je policija pronašla.

 

 

Ana Volš je nestala i o njoj nema traga otkako je izašla iz kuće oko 4 sata ujutro na Novu godinu da bi se prevozila do međunarodnog aerodroma Logan na let za Vašington, gde radi za kompaniju za nekretnine, rekla je porodica policiji.

Istražitelji nisu bili u mogućnosti da potvrde da li je ušla u vozilo koje je trebalo da je odveze do aerodroma, ali su utvrdili da se nije ukrcala na let iz Logana, rekao je šef policije Kohaseta Vilijam Kvigli.

Policija je u petak i subotu pretraživala šumovite oblasti u blizini kuće porodice Volš gde par živi sa svoje troje dece. Policija je u nedelju provela ceo dan u njihovoj kući.

Iako je Ana nestala 1. januara, njezin suprug Brajan Volš nestanak je prijavio tri dana kasnije. On je priveden u nedelju u njihovoj kući i to zbog ometanja istrage.

"Osumnjičen je da je policijsku istragu o nestanku svoje supruge doveo u zabludu. Policija ima razloga da veruje da je Brajan počinio krivično delo obmanjivanja policijskih istražitelja", rekla je okružna tužiteljka Norfolka.

Tokom pretraživanja bazena i potoka u blizini kuće, policija je angažovala ronioce,  rekao je portparol državne policije Dejvid Prokopio.

Brajan Volš kolekcionarima prodavao lažne slike Endija Vorhola

Brajan Volši, kako piše Boston gloub takođe čeka kaznu u američkom Okružnom sudu u Bostonu zbog tri odvojene prevare sa umetničkim delima, od kojih je jedna bila prodaja dve lažne slike Endija Vorhola kolekcionaru umetnosti u Los Anđelesu, ali vlasti ne vide vezu između tih slučajeva i nestanka njegove žene.

 Ana Volši je emigrirala iz Srbije 2005. godine, a udala se za Brajana Volša u decembru 2015. godine, stoji u zvaničnim papirima suda, a to potvrđuje i njena dugogodišnja prijateljica, Keri Vestbruk, koja živi u okolini Vašingtona.

"Mnogi Anini prijatelji i kolege su zabrinuti. To je tako bizarno i stvarno se brinem za nju. Ona je tip osobe koja je uvek dobro organizovana i vrlo komunikativna da bi se oko nje stvorila misterija", rekla je Vestbruk za Boston Globe.

Vestbruk je rekla da je Ana Volš trebalo da je poseti 27. decembra uveče da vidi njen novi stan, ali je poslala poruku da mora da radi do kasno i da će posetu morati da odloži. Vestbruk je čekala više od dva sata pre nego što je Volš poslala poruku da joj je telefon pokvaren, i da nije mogla da koristi GPS da se vrati kući. 

 „Bilo je to tako neočekivano od nje, zvučalo je jako čudno". Pitala sam "Jesi li dobro"? Stvarno sam zabrinuta za tebe", rekla je njena prijateljica dok je prepričavala sadržaj razmenjenih poruka.

Ona je rekla "dobro sam" i poslala snimke ekrana na kojima pokušava da me nazove, a telefon ne radi." 

Dogovorili su se da odloži posetu, rekla je Keri Vestbruk.

Ana je sledećeg dana poslala poruku da je otišla u prodavnicu da kupi novu SIM karticu za svoj telefon i da je aparat proradio. Dogovorile su se da se sastanu 5. januara, ali kada je Vestbruk poslednji put poslala SMS Ani 3. januara, poruka nije prikazana kao poslata.

Vestbruk je zatim pozvala neke od kolega i zajedničkih prijatelja Ane Volš i rekla im je da je ona nestala. 

„Svi smo zabrinuti da ona putuje tamo-ovamo... Nadam se da nije u problemu  i da je samo umorna“, nada se Keri Vestbruk.

Komentari (0)

Svet