Fokus

SZO: Kina prijavila veliki skok hospitalizovanih od koronavirusa, najveći od početka pandemije

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2023

-

23:00

SZO: Kina prijavila veliki skok hospitalizovanih od koronavirusa, najveći od početka pandemije
SZO: Kina prijavila veliki skok hospitalizovanih od koronavirusa, najveći od početka pandemije - Copyright Tanjug AP/Andy Wong, profimedia, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Kina je prijavila veliki skok hospitalizacija zbog kovid19 tokom nedelje zaključno sa 15. januarom, najveći broj od početka pandemije, navodi se u nedeljnom izveštaju koji je Svetska zdravstvena organizacija (SZO) danas objavila.

SZO je saopštila i da čeka detaljne pokrajinske podatke o skoro 60.000 dodatnih smrtnih slučajeva u bolnicama povezanih sa kovid19 prošle sedmice, koji nisu obuhvaćeni ovom brojkom, preneo je Rojters.

Broj ljudi hospitalizovanih u Kini porastao je za 70 odsto na 63.307 u odnosu na prethodnu sedmicu, navodi se u izveštaju SZO zasnovanom na podacima koje je dostavio Peking.

Ovo je najveći broj hospitalzovanih tokom jedne sedmice koju je Kina prijavila od kada se kovid19 prvi put pojavio pre više od tri godine.

Početkom decembra Peking je ukinuo svoj strogi trogodišnji antivirusni režim čestih testiranja, zabranu putovanja i masovna zatvaranja nakon rasprostranjenih protesta koji su izbili krajem novembra, a slučajevi su od tada porasli širom zemlje, navela je agencija. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet