Fokus

Volstrit džurnal: Izrael izveo napad dronovima na vojni kompleks u Iranu

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2023

-

23:29

Volstrit džurnal: Izrael izveo napad dronovima na vojni kompleks u Iranu
Volstrit džurnal: Izrael izveo napad dronovima na vojni kompleks u Iranu - Copyright Twitter/@nexta_tv

veličina teksta

Aa Aa

Izrael je izveo napad dronom na vojni kompleks u Iranu, u trenutku kada Vašington i Tel Aviv traže nove načine da obuzdaju nuklearne i vojne ambicije Teherana, tvrde američki zvaničnici i osobe koje su upoznate sa operacijom, prenosi Volstrit džurnal.

Iranski zvaničnici saopštili su da je protivvazdušna odbrana zemlje odbranila pokušaj napada tri mala drona koji su gađala fabriku municije u gradu Isfahanu, u blizini lokacije koja pripada Iranskom svemirskom istraživačkom centru, koju su SAD sankcionisale zbog rada na iranskom programu balističkih raketa, navodi američki list.

Iran je saopštio da je njegova protivvazdušna odbrana oborila jedan od dronova, dok su druga dva eksplodirala iznad skladišta, uzrokujući manju štetu na krovu.

Iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahian izjavio je danas da je cilj "kukavičkog napada izvedenog bespilotnim letelicama na vojno postrojenje oko 400 kilometara od Teherana, bio stvaranje nesigurnosti u Iranu".

"Ovakvi postupci neće uticati na odlučnost naših stručnjaka da napreduju na našem mirnodopskom nuklearnom radu", rekao je Abdolahian novinarima.

Izraelska vojska je odbila da komentariše.

Incident se dogodio u trenutku kada izraelski i američki zvaničnici razgovaraju o novim načinima borbe protiv iranskih destabilizujućih operacija, uključujući produbljivanje vojne saradnje sa Rusijom, prenosi Volstrit džurnal.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet