Fokus

Republikanci traže od Maska da ne dozvoli teroristima da koriste Tviter

Komentari

Autor: Tanjug

06/02/2023

-

22:45

Republikanci traže od Maska da ne dozvoli teroristima da koriste Tviter
Euronews/Slađana Pejić: Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay - Copyright Euronews/Slađana Pejić: Tanjug/AP/Hannibal Hanschke, Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Republikanci iz Predstavničkog doma upozorili su vlasnika Tvitera Ilona Maska da terorističke organizacije traže načine da pojačaju svoju propagandu na ovoj društvenoj mreži.

Republikanci Pet Falon, Kit Self, Roni Džekson i Džejms Mojlan poslali su pismo Masku zahtevajući odgovor kako Tviter može da spreči zloupotrebu svoje platforme i kako se odvija proces nečije verifikacije preko koje se dobija plava kvačica, preneo je "Vašington tajms".

"Nedavni izveštaji o tome kako talibani sebi verifikuju naloge na Tviteru podigle su zabrinutost da bi mogli da koriste algoritme kako bi širili mržnju, radikalizam i terorističku propagandu. Važno je da se zna da SAD ne priznaju talibane kao legitimnu vladu Avganistana", navodi se u pismu.

Falon je naveo da ostale grupe, poput terorističke Islamske države, traže nove metode da dospeju do šire javnosti putem interneta.

"Na kraju dana, ne smemo da dozvolimo ovim ubilačkim grupama da zloupotrebljavaju američke platforme da vrše represiju nad ženama, da zabranjuju verske slobode, demokratiju i etničke manjine", istakao je Falon u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet