Fokus

Sirija: U izraelskim vazdušnim napadima na Damask petoro poginulo, uništeno više stambenih zgrada

Komentari

Autor: Tanjug

19/02/2023

-

15:05

Sirija: U izraelskim vazdušnim napadima na Damask petoro poginulo, uništeno više stambenih zgrada
Sirija: U izraelskim vazdušnim napadima na Damask petoro poginulo, uništeno više stambenih zgrada - Copyright Tanjug AP/Omar Sanadiki

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje pet osoba je poginulo, a 15 je povređeno u jutrošnjim izraelskim vazdušnim napadima na rezidencijalnu oblast u sirijskoj prestonici Damasku, javila je sirijska agencija SANA.

Iznad centralnog područja glavnog grada čule su se eksplozije, a SANA je izvestila da se sirijska protivvazdušna odbrana suprostavlja neprijateljskim ciljevima, preneo je AP.

Sirijska državna agencija je pozivajući se na izvor iz vojske, javila je da je pet osoba ubijeno, među kojima jedan vojnik, a da je ranjeno 15 civila, kao i da je uništeno više stambenih zgrada.

U izveštaju se navodi da su u napadima oštećene zgrade povezane sa srednjovekovnom citadelom u centru Damaska i Institutom za primenjenu umetnost koji se tamo nalazi.

Istovremeno, Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu, izvestila je da je 15 osoba, uključujući jednu ženu, poginulo u napadima na lokacije povezane sa iranskim milicijama i libanskom militantnom grupom Hezbolah. 

Tanjug AP/Omar Sanadiki

 

Napadi su izvedeni u selu kraj Damaska i u jednoj iranskoj školi u naselju Kafr Sousa u prestonici.

Moskva osudila izraelske udare na Damask

Rusija najoštrije osuđuje napade Izraela na Damask, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i poziva da se zaustave oružane provokacije protiv Sirije.

Ona je ocenila da je reč o flagrantnom kršenju međunarodnog prava , prenosi TASS. 

"Snažno osuđujemo vojne aktivnosti Izraela, koje predstavljaju flagrantno kršenje međunarodnog prava. Snažno ohrabrujemo Izrael da zaustavi oružane provokacije protiv Sirijske Arapske Republike i da se uzdrži od akcija koje bi mogle imati dalekosežne posledice po ceo region", poručila je Zaharova.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet