Fokus

Predsednica Tajvana: Zajedno sa SAD protiv širenja autoritarizma

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2023

-

10:17

Predsednica Tajvana:  Zajedno sa SAD protiv širenja autoritarizma
Predsednica Tajvana: Zajedno sa SAD protiv širenja autoritarizma - Copyright Tanjug AP/Taiwan Presidential Office via AP

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Tajvana Cai Ing-ven izjavila je, posle sastanka sa članovima američkog Kongresa koji su trenutno u petodnevnoj poseti Tajvanu, da će Tajpej ojačati vojnu saradnju sa SAD i drugim prijateljskim zemljama da bi zaustavio "širenje autoritarizma".

"Tajvan će još aktivnije sarađivati sa SAD i drugim demokratskim partnerima u borbi protiv globalnih izazova kao što su širenje autoritarizma i klimatske promene", rekla je Cai Ing-ven, prenosi Rojters.

Kongresmen Ro Kana, koji predvodi američku delegaciju, rekao je da SAD žele da ojačaju bezbednosne i ekonomske veze sa Tajvanom. Kana je posebno istakao važnost susreta sa osnivačem kompanije Tajvanska prozvodnja poluprovodnika(TSMC) Morisom Čangom.

TSMC je najveći proizvodjač čipova na svetu. Visoki zvaničnik američkog ministarstva odbrane zadužen za odnose sa Kinom Majkl Čejs posetio je Tajvan u petak, saopštila su ranije dva upućena izvora.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet