Fokus

Netanjahu na mukama: Masovni protesti protiv reforme pravosuđa, kritike i zbog tanjira na šabat

Komentari

Autor: Tanjug

25/03/2023

-

20:47

Netanjahu na mukama: Masovni protesti protiv reforme pravosuđa, kritike i zbog tanjira na šabat
Netanjahu na mukama: Masovni protesti protiv reforme pravosuđa, kritike i zbog tanjira na šabat - Copyright Tanjug/AP/Oded Balilty

veličina teksta

Aa Aa

Večeras se u u Tel Avivu i drugim gradovima izraela održavaju novi masovni protesti građana protiv najavljene reforme sudstva iza koje stoji kabinet premijera Benjamina Netanijahua.

Demonstracije protiv reforme sudstva ulaze u 12. nedelju, a protesti će se održati i u Jerusalimu, Haifi, Hercliji, Beršebi, kao i na drugim mestima.

Među demonstrantima u Tel Avivu je i niz onih koji podržavaju prava žena i koji su obučeni kao likovi iz televizijske serije Sluškinjina priča.

Tanjug/AP

 

Demonstrantima će se obrati čuveni autor naučnih bestselera Juval Noe Harari, Sofija Koen, ćerka slavnog izraelskog špijuna Elija Koena, kao i bivša ministarka pravde Izraela Cipi Livni.

Ministar odbrane Izraela Joav Galant apelovao je danas na vladu premijera Benjamina Netanijahua da zaustavi usvajanje reforme sudstva, rekavši da svađe i podele povodom ove teme predstavljaju opasnost za zemlju.

Tanjug/AP/Oded Balilty

 

 

"Podela koja se produbljuje se uvukla u vojsku i vojne institucije - to je jasna, nesporna, prava pretnja za bezbednost Izraela", rekao je Galant u kratkom televizijskom obraćanju.

Premijer Netanijahu se pored masovnih protesta součava sa kritikom zbog nedavne večere u Londonu u restoranu koji nije košer tokom jevrejskog šabata.

Na snimku se vide Benjamin i njegova supruga Sara Netanijahu, a osoba koja je snimala video ima ispred sebe tanjir sa jastogom, koji je zabranjen po pravilima košer ishrane.

Nije jasno koju vrstu hrane je Netanijahu te večeri konzumirao.

"Netanijahuovo licemerje nema granica", komenstarisao je ovaj snimak vođa izrealske opozicije Jair Lapid.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet