Fokus

Izrael se ne smiruje: Grupa demonstranata vezala se na ulazu u Kneset u znak protesta

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2023

-

07:27

Izrael se ne smiruje: Grupa demonstranata vezala se na ulazu u Kneset u znak protesta
Izrael se ne smiruje: Grupa demonstranata vezala se na ulazu u Kneset u znak protesta - Copyright Tanjug/AP Photo/Oren Ziv

veličina teksta

Aa Aa

Grupa od oko 15 demonstranata, koji protestuju protiv vladine politike, vezali su se jutros na ulazu u Kneset, izraelski parlament, u sklopu protesta protiv vladine politike.

"Umesto da rešavaju probleme domaćinstava, da se bore da spreče sve skuplje cene života i da obnove obrazovni sistem, članovi vladajuće koalicije vrše režimski udar, stvaraju opasne nasilničke milicije, odbacujući zakon koji će da zaštiti žene i namerno nas vodi sve u građanski rat zbog ličnih interesa", naveli su demonstranti, preneo je "Džeruzalem post" pisanje izraelskih medija..

Prethodne nedelje u Izraelu obeležili su masovni protesti građana koji se protive vladinoj reformi pravosuđa.

Premijer zemlje Benjamin Netanjahu je, nakon velikih demonstracija, objavio kako je reforma pravosuđa odložena bar do letnjeg zasedanja Kneseta koje počinje 30. aprila.

Pored reforme pravosuđa, jedan od razloga za proteste bilo je i to što je ministar odbrane bio prinuđen da napusti vladu. Međutim, kasnije je soapšteno da ipak ostaje na funkciji do daljeg.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet