Fokus

Porota podiže optužnicu protiv Donalda Trampa zbog isplate novca zvezdi filmova za odrasle

Komentari

Autor: BBC

30/03/2023

-

23:55

Porota podiže optužnicu protiv Donalda Trampa zbog isplate novca zvezdi filmova za odrasle
Porota podiže optužnicu protiv Donalda Trampa zbog isplate novca zvezdi filmova za odrasle - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Bivši američki predsednik Donald Tramp biće optužen za tajne isplate novca zvezdi filmova za odrasle neposredno pre predsedničkih izbora 2016. Detalji optužbi sa kojima će se suočiti još nisu objavljeni, prenosi BBC.

Tramp je tako postao prvi bivši ili aktualni predsednik SAD koji se suočio sa krivičnom optužbom na sudu.

Velika porota je izglasala da ga optuži za krivično delo, nakon što je istražila isplatu od 130.000 dolara Stormi Danijels u pokušaju da kupi njeno ćutanje zbog navodne afere.

Taj novac isplaćen joj je navodno u zamenu za ćutanje o seksualnom susretu za koji je Daniels rekla da je imala sa Trampom deceniju ranije.

Trampov bivši advokat Majkl Koen rekao je da je on isplatio taj novac po Trampovom nalogu kako bi kupio tišinu o vanbračnoj aferi tada još predsedničkog kandidata. Tramp negira da je uopšte imao aferu s tom ženom, a njemu bliske osobe tvrde da je Koen delovao na svoju ruku.

Tramp je prvi put govorio o ovim optužbama na Foks televiziji u aprilu 2018. godine, a tada je tvrdio da nije znao ni da je Koen isplatio novac, prenosi "Tajm". Dve nedelje kasnije, Danijels je u jednom intervjuu navela da joj je nepoznati muškarac pretio i poručio joj da "zaboravi priču sa Trampom", a Tramp ju je tada nazvao "prevarantom".

Sudski proces protiv Donalda Trampa će promeniti tok kampanje na predstojećim predsedničkim izborima 2024. godine, budući da je Tramp ranije najavio da će se kandidovati na izborima ispred Republikanske stranke.

 

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet