Fokus

Nekadašnja olimpijska zvezda ostaje u zatvoru: Odbijen zahtev za Pistorijusa puštanje na uslovnu slobodu

Komentari

Autor: Tanjug

31/03/2023

-

17:07

Nekadašnja olimpijska zvezda ostaje u zatvoru: Odbijen zahtev za Pistorijusa puštanje na uslovnu slobodu
Tanjug/AP/Themba Hadebe - Copyright Tanjug/AP/Themba Hadebe

veličina teksta

Aa Aa

Bivšem olimpijskom sprinteru Oskaru Pistorijusu danas je odbijen zahtev za puštanje na uslovnu slobodu, nakon što je odlučeno da nije odslužio ''minimalno trajanje pritvora'' koje je potrbeno da bude pušten iz zatvora.

AP navodi da je odbor koji je odlučivao o uslovnoj slobodi doneo odluku da će Pistorijus ponovo moći da je zatraži u avgustu naredne godine.On je osuđen za ubistvo devojke Rive Stenkamp.

Slučaj je prošao kroz brojne žalbe pre nego što je Pistorijus konačno osuđen na 13 godina i pet meseci zatvora za ubistvo 2017. godine.

Kako navodi agencija, bilo je očekivano da mu zahtev za uslovnu slobodu bude odbijen, ali dodaje da je bilo pravnih sporova oko toga kada bi Pistorijus trebalo da ima pravo na uslovnu slobodu zbog serije žalbi u njegovom slučaju.

Pistorijus je stekao svetsku slavu i bogatstvo kada je stigao do polufinala trke na 400 metara na Olimpijskim igrama 2012. Njemu su obe noge ispod kolena amputirane kada je imao 11 meseci, Pistorijus je inspirisao milione širom sveta svojom odlučnošću da dostigne najviši nivo sporta.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet