Fokus

Sudija Vrhovnog suda SAD o luksuznim putovanjima sa milijarderom: Nema kršenja zakona, prijatelji smo 25 godina

Komentari

Autor: Tanjug

08/04/2023

-

18:36

Sudija Vrhovnog suda SAD o luksuznim putovanjima sa milijarderom: Nema kršenja zakona, prijatelji smo 25 godina
Sudija Vrhovnog suda SAD o luksuznim putovanjima sa milijarderom: Nema kršenja zakona, prijatelji smo 25 godina - Copyright AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Sudija Vrhovnog suda SAD iz Džordžije Klarens Tomas izrazio je danas uverenje da je sledio smernice i nije kršio pravila prihvatajući luksuzna putovanja na koja ga je vodio milijarder i republikanski donator Harlan Krou.

U izveštaju portala ProPublica objavljenom ranije ove nedelje navodi se da je sudija Tomas prihvatao odmor od magnata za nekretnine Kroua skoro svake godine, u periodu od dve decenije, prenosi BBC.

Prema važećim američkim propisima od sudija Vrhovnog suda se traži da svake godine podnesu izveštaje o primljenim poklonima, ali sudija Tomas je izjavio da je bio uveren da "ovakva vrsta ličnog gostoprimstva" ne podleže ovom pravilu.

Portal ProPublica je objavio da je sudija nekoliko puta bio gost na krstarenjima luksuznom jahtom i putovanjima privatnim avionom Kroua, kao i da je svakog leta provodio po nedelju dana na planinama Adirondak, u saveznoj državi Njujork.

U izveštaju se navodi da je jedno putovanje u Indoneziju 2019. godine koštalo čak 500.000 dolara.
U saopštenju izdatom u petak, sudija Tomas je rekao da je tražio "smernice od kolega i drugih u pravosuđu" i da mu je rečeno da ova vrsta ličnog gostoprimstva bliskih prijatelja, koji nisu imali posla pred sudom, ne mora biti prijavljena.

On je takođe rekao da je s Krouom i njegovom suprugom prijatelj više od 25 godina.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet