Fokus

U Keniji uhapšen još jedan pastor u vezi sa masovnim ubistvima

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2023

-

14:27

U Keniji uhapšen još jedan pastor u vezi sa masovnim ubistvima
U Keniji uhapšen još jedan pastor u vezi sa masovnim ubistvima - Copyright Tanjug AP/AP Photo

veličina teksta

Aa Aa

Još jedan pastor na istoku Kenije uhapšen je u vezi sa masovnim ubistvima, a 100 njegovih sledbenika evakuisano je iz crkvenih prostorija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Kiture Kindiki.

Hapšenje i evakuacija su povezani sa slučajem sekte koja je pod istragom, takođe na istoku Kenije, posle pronalaženja masovnih grobnica u šumi Šakahola, preneo je Rojters.

Broj pripadnika kenijske sekte pronađenih u masovnoj grobnici u šumi Šakahola, koji su se izgladnjivali do smrti verujući da će otići u raj, porastao je na 89, rekao je u utorak Kindiki.

Kenijska policija pronašla je tela u masovnoj gorbnici u šumi Šakahola na istoku zemlje, gde je bilo sedište sekte Međunarodna crkva dobrih vesti, a smatra se da će broj tela najverovatnije rasti kako bude tekao proces ekshumacije.

Iz kenijskog Crvenog krsta ranije su naveli da je savetovalištu, koje je otvoreno u lokalnoj bolnici, prijavljen nestanak 112 ljudi.

Vođa sekte Pol Mekenzi, uhapšen je nakon dojave o postojanju plitkih grobova u kojima su tela njegovih sledbenika.

On je prethodno hapšen dva puta, 2019. godine i u martu ove godine, u vezi sa smrću dece.

Oba puta je pušten uz kauciju, a slučajevi protiv njega se i dalje vode na sudu.

Lokalni političari su apelovali da ga sud ne pusti na slobodu ovog puta, upozoravajući na širenje sekti u oblasti Malindi.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet