Fokus

Kerol najavila da će od Trampa zahtevati veću odštetu

Komentari

Autor: Tanjug

23/05/2023

-

08:47

Kerol najavila da će od Trampa zahtevati veću odštetu
Tanjug/AP/Brittainy Newman - Copyright Tanjug/AP/Brittainy Newman

veličina teksta

Aa Aa

Kolumnistkinja E. Džin Kerol najavila je da će povećati svoj odštetni zahtev u prvom od dva procesa za klevetu, koje je pokrenula protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Navela je da će zatražiti najmanje još 10 miliona dolara dodatne odštete, zbog komentara koje je bivši američki predsednik izrekao na CNN-u nakon što ga je porota proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje.

Savezna porota na Menhetnu je 9. maja donela odluku da je Tramp seksualno zlostavljao Kerolovu 1990-ih, a potom je i oklevetao u oktobru 2022. godine, podseća se u izveštaju Rojtersa.

Porota mu je naložila da plati Kerolovoj pet miliona dolara odštete, ali Tramp je uložio žalbu na presudu i izjavio da su tvrdnje Kerolove "potpuna prevara".

U ponedeljak su advokati Kerolove ukazali na Trampove objave na društvenoj mreži "Istina", u kojima je presudu okarakterisao kao sramotnu.

Takođe, navodi se da je je 10. maja na CNN-u kritikovao E. Džin Kerol, tvrdeći da joj treba dozvoliti da izmeni svoju raniju tužbu u kojoj se navodi da ju je Tramp oklevetao, jer je 2019. godine dok je bio predsednik SAD negirao incident.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet