Poznati

Tramp podneo žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2023

-

23:40

Tramp podneo žalbu na presudu za seksualno zlostavljanje
Tanjug AP/Mary Altaffer - Copyright Tanjug AP/Mary Altaffer

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik SAD Donald Tramp danas je potvrdio da je podneo žalbu na odluku porote saveznog suda na Menhetnu koja ga je u utorak proglasila odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevetanje novinarke i kolumnistkinje časopisa EL E. Džin Kerol i dosudio joj odštetu od pet miliona dolara.

"Donald Tramp je 1990-tih seksualno zlostavljao novinarku E. Džin Kerol, a zatim je oklevetao tako što je žigosao kao lažova", navedeno je u odluci sudske porote, preneo je ranije Rojters, uz ocenu da je tako nanet udarac Trampovoj kampanji za predsedničku nominaciju Demokratske stranke.

Tokom građanskog sudskog procesa Kerolova (79) je posvedočila da je Tramp (76) silovao u robnoj kući ''Bergdorf Goodman'' na Menhetnu 1995. ili 1996. godine, a zatim i naneo štetu njenoj reputaciju tako što je objavio svoju verziju tih seksualnih prestupa koja je, prema njenim rečima, "potpuna prevara i laž".

Međutim, porota je ustanovila da Tramp nije silovao Kerolovu, već da ju je seksualno zlostavljao.

Devetočlana porota saveznog suda na Menhetnu, odlučila je nakon rasprave koja je trajala nešto manje od tri sata, da odredi novčanu kaznu u iznosu od oko pet miliona dolara za kompenzaciju i nanetu štetu Kerolovoj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin