Fokus

Tramp na CNN-u posle sedam godina: Ponovio ranije tvrdnje o izborima 2020. i nasilju na Kapitolu

Komentari

Autor: Tanjug

11/05/2023

-

07:42

Tramp na CNN-u posle sedam godina: Ponovio ranije tvrdnje o izborima 2020. i nasilju na Kapitolu
Tanjug/AP/Michael Conroy - Copyright Tanjug/AP/Michael Conroy

veličina teksta

Aa Aa

Tokom razgovora sa biračima, u organizaciji televizije CNN u sredu uveče, bivši američki predsednik Donald Tramp ponovio je svoje tvrdnje o izborima  2020, okrivio druge za nasilje 6. januara na Kapitolu i odbio da odgovori da li želi da Ukrajina pobedi u ratu protiv Rusije.

Tramp se na CNN-u pojavio prvi put od 2016. godine.

Na skupu u Nju Hempširu, saveznoj državi u kojoj se održava jedno od prvih glasanja u američkom izbornom ciklusu, on je nastavio sa kritikovanjem bivšeg potpredsednika Majka Pensa, što nije pokušao da poništi rezultate predsedničkih izbora 2020. godine, za koje je  ponovio tvrdnju da su bili "namešteni".

Takođe je naveo da se neće obavezati u vezi prihvatanja rezultata predsedničkih izbora 2024, i naglasio da će to učiniti samo ako bude smatrao "da su to pošteni izbori".

Nešto više od 24 sata nakon što je porota proglasila Trampa odgovornim za seksualno zlostavljanje i klevećenje spisateljice I. Džin Kerol, i dodelila joj odštetu od 5 miliona dolara, bivši američki predsednik je negirao optužbe i ponovo rekao da nikada nije sreo Kerol, navodi CNN.

Tramp je takođe branio svoje zakasnelo reagovanje na događaje 6. januara, kada su njegove pristalice nasilno upale u Kapitol u pokušaju da zaustavi izbornu pobedu predsednika Džozefa Bajdena.

AP/Jose Luis Magana

 

On je odbio da kaže da li želi da Ukrajina pobedi u ratu sa Rusijom.

"Ne razmišljam o tome u smislu pobeda i poraza, razmišljam u smislu da se to reši tako da prestanemo da ubijamo sve ove ljude", rekao je Tramp.

Na pitanje novinara da izabere stranu koju bi više voleo da pobedi, Tramp je ponovo odbio da se izjasni i obećao da će po povratku na vlast okončati rat za "24 sata".

On je za ruskog predsednika Vladimira Putina naveo da je "napravio  ogromnu grešku" i dodao "on je pametan momak", prenosi CNN.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet